Hivatásgondozó csoport hittanoktató lelkipásztorok és vallástanár lelkipásztorok számára

Hivatásgondozó csoport hittanoktató lelkipásztorok és vallástanár lelkipásztorok számára

2024.
január 10.

A Gyökössy Intézet hivatásgondozó munkaága szeretettel várja azon református hittanoktató lelkipásztorok vagy vallástanár lelkipásztorok jelentkezését, akik részt vennének egy februárban induló online hivatásgondozó csoportban.

Hat-hét fővel indul a csoport, kéthetente 2 órát vesz majd igénybe februártól májusig, összesen 7-8 alkalommal. Minden egyes alkalommal más-más résztvevő által hozott szakmai eseteket (problémát) dolgozunk fel.

A szupervízió a szakmai személyiség, a szakmai önismeret fejlesztésének módszere. A csoport segíti a résztvevőket abban, hogy jobban megismerjék szakmai, munkahelyi szerepeiket és tudatosítsák működésmódjaikat. Ennek legfontosabb eszköze az önreflexió, azaz gondolataink és érzéseink megfigyelése, megfogalmazása és megosztása a csoport reflektív jelenlétében. A csoportmunka alapfeltétele a titoktartás mind a résztvevők, mind a csoportvezetők részéről.

A szupervíziós csoportba várjuk azoknak a jelentkezését:

  • akik szeretnék tudatosítani magukban szakmai működésüket,
  • akiknek munkahelyi (egyéni vagy közösségi szintű) nehézségeik, dilemmáik vannak,
  • akik lelkészi/vallástanári hivatásuk kérdéseiben szívesen veszik a testvéri támogatást.

A hittanoktató lelkészek / vallástanár lelkészek csoportjának vezetője: Szerencsi Erika, református lelkész, szupervízor

Időpontok: A leendő tagokkal való egyeztetés után, a csoport február elején indul. Az alkalmak időpontját a részvevőkkel közösen jelöljük ki.

A részvétel díja: A program az MRE Oktatási Szolgálata és a Gyökössy Intézet közös szervezésében valósul meg, a részvételhez való hozzájárulás 2.000 forint/alkalom.

Kérjük, hogy lelkészházaspárok esetén csak a pár egyik tagja jelentkezzen a kontraindikáció miatt! Ugyanezen okból az azonos gyülekezetben/intézményben szolgálók közül is egy lelkipásztor/vallástanár/hitoktató jelentkezését várjuk!

Jelentkezés: 2024. január 10-ig, a jelentkezés sorrendjében

Helyszín

Online

Csoportindulás

2024. február

Vezető

Szerencsi Erika, református lelkész, szupervízor

Részvételi díj

A program az MRE Oktatási Szolgálata és a Gyökössy Intézet közös szervezésében valósul meg, a részvételhez való hozzájárulás 2.000 forint/alkalom.

Jelentkezési határidő

2024. január 10.

Jelentkezés

Jelentkezéshez töltse ki a jelentkezési űrlapot, amelyet a “Jelentkezem” gombra kattintva érhet el.